Megduplázza termelési kapacitását a Tamási Hús Kft. - VIDEÓRIPORT

Megduplázza termelési kapacitását a Tamási Hús Kft. - VIDEÓRIPORT

2021. 02. 19.

tamasi_hus_logo2

Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási Hús Kft. több mint 14.1 milliárd forintos összevont beruházással bővíti termelési kapacitását Tamásiban, illetve fejleszti kiszolgáló infrastruktúráját is. A projekt során új üzem- és raktár épül, valamint új baconszeletelő és sütő gépsorok, szalonnaprés és levegőtisztító berendezés beszerzésére kerül sor. A 2022-ben záruló fejlesztések eredményeképp 255 új munkahely jön létre.

A társaság anyavállalatát, a Gierlinger Gmbh-t 2000-ben alapították Ausztriában, osztrák gyáruk mellett Magyarországon, Romániában és Szerbiában is rendelkeznek üzemekkel. A Gierlinger csoport a húsiparban aktív, baconszalonnát, különböző fagyasztott hústermékeket, egyedi megrendelésre gyártott termékeket, illetve kolbászt és sonkát is szállítanak, elsősorban az európai vevők számára. A cég által alkalmazott teflonos eljárás egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes magas minőségű termék gyártását teszi lehetővé.

A Tamási-Hús Kft. a beruházással növeli szeletelt bacon gyártási kapacitását, illetve kétszeresésre bővül az általuk gyártott sült bacon mennyisége. A vállalat termékeit 60%-ban külföldön értékesíti, a bacon termékek előállításában hazai és nemzetközi viszonylatban is piacvezetőnek számít. A szeletelt bacon elsősorban kiskereskedelmi áruházláncok számára készül, míg a sült bacon termékeket európai gyorsétteremláncok vásárolják. A beruházási projekt által létrehozott új gyártási kapacitás jelentősen növelni fogja a vállalat főleg exportra termelt, kis és nagykereskedelmi célra szánt termékkínálatát.

Kapcsolódó cikkek