Magyarországon terjeszkedik a piacvezető REHAU - VIDEÓ RIPORT

Magyarországon terjeszkedik a piacvezető REHAU - VIDEÓ RIPORT

2018. 02. 20.

Magyarországon terjeszkedik a piacvezető REHAU

Újabb magyarországi gyártóüzemet épít a polimerek területén piacvezető autóipari beszállító Újhartyánban. A polimer specialista REHAU gyárában az autóipar számára készülnek majd lakkozott külső alkatrészek. A 150 millió eurós beruházás lehetővé teszi, hogy a létesítmény a világ legmodernebbjei közé tartozzon. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) támogatásával létrejött beruházás mintegy 700 új munkahelyet teremt a közeljövőben.

A REHAU 1948-as megalakítása óta a polimer alapú rendszermegoldások piacvezető szállítójává vált többek között az autóipar területén. Napjainkban a REHAU több mint 180 telephellyel, több mint 50 országban, öt kontinensen van jelen, illetve világszerte 132 értékesítési irodával, 41 üzemmel, 16 igazgatósággal és 9 disztribúciós központtal rendelkezik. 2016-ban csoportszinten a REHAU árbevétele 3,4 milliárd euró volt (1.058,9 milliárd forint), munkatársaik összlétszáma pedig 20 000 fő.

Magyarországon a REHAU 25 éve van jelen értékesítési irodájával, győri üzemükben pedig több mint 400 fő dolgozik műanyag termékek gyártásán. A REHAU nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként született meg a döntés a magyarországi új gyár építéséről. Ennek a beruházásnak köszönhetően a következő két évben épül az új gyártóegység Újhartyánban, ahol többek között lökhárítót és légterelőket fognak gyártani az autóipar számára. A telek nagysága hozzávetőlegesen 400 000 négyzetméter, a beépített terület pedig kb. 63 000 négyzetméter lesz, melyben helyet kap egy nagy kiterjedésű fröccsöntő csarnok és egy szerelőcsarnok, valamint egy ultramodern és környezetbarát lakkozó csarnok.

Az újhartyáni beruházás mellett a vállalat a győri telephely bővítését is megkezdi 10 millió euró értékben, mellyel további 100 új munkahely jön létre a győri járműipari körzetben.

Kapcsolódó cikkek