Kisbéren hozza létre legnagyobb európai operációját a vezető kínai infokommunikációs vállalat

Kisbéren hozza létre legnagyobb európai operációját a vezető kínai infokommunikációs vállalat

2024. 05. 23.

Mintegy 17,5 millió eurót ruház be a kínai FiberHome legnagyobb európai bázisának megépítésébe. Az új, kisbéri üzemben optikai kábeleket gyártanak majd. A beruházás a tervek szerint 120 új munkahelyet teremt.

1999. évi alapítása óta a FiberHome információs és kommunikációs hálózati termékek és megoldások szolgáltatója.  Az infokommunikációs területén a világpiac vezetői közé tartozó vállalat Afrikában, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, valamint Európában és Latin-Amerikában is jelen van. Több mint 50 országban kiépített értékesítési és szervizrendszerrel rendelkezik, és 11 globális kézbesítő központot működtet.

A FiberHome Magyarországon jelenleg csak disztribútora által van jelen, amelynek köszönhetően olyan régiós és hazai telekommunikációs cégek beszállítója, mint a Magyar Telekom vagy az MVM, de partnerei között megtalálható a MÁV is.

A kínai vállalat most bejelentette, hogy az eddigi magyarországi jelenlétét kibővítve barnamezős beruházás keretében Komárom-Esztergom vármegyében hozza létre legnagyobb európai gyártóbázisát. Az új kisbéri üzemben, a mintegy 17,5 millió eurós beruházás nyomán optikai kábeleket gyártanak majd.

A beruházásnak köszönhetően 120 új munkahely jön létre.